Alla inlägg den 25 maj 2008

Av Camilla - 25 maj 2008 20:08

När jag hade varit ute med Kiwi en sväng tog jag med mig Meya på en liten cykeltur till bageriet för att köpa nybakta frallor. Jag vill gärna ge mina vuxna hundar lite egentid med matte nu när så mycket fokus går till lilla Kiwi. När jag kom hem gick jag och Tindra på en promenad och frukosten serverades inte förrän klockan var 10:30. Stackars Fredrik fick stanna hemma hungig och dan och vänta på oss andra då han har skadat sig på fotbollen igen. Denna gången är det en bristning på baksidan av låret. Usch, aj, aj. Jag fick det själv en gång och minns mycket väl hur ont det gör.


Efter frukost gav sig Fredrik iväg för att träffa några kompisar och jag bestämde mig att trots det fina vädret stanna inne och städa.  Jag har nog solat så det räcker för denna veckan i alla fall... Jag var riktigt sugen på att städa idag så jag satte i gång och rensa en massa. Nu börjar jag tänka... äsch, det där kommer vi inte vilja ha i huset i allafall, så det var en hel del som åkte i soporna och gud så skönt det kändes.


Mamma ringde och berättade att de var på utställning med Cocoz i dag och att han hade kvalificerat sig till Best in show-finalen. Verkligen superkul, nu håller vi alla tummar och väntar med spänning på att få höra hur det gick!


När Fredrik kom hem bestämde vi oss för att åka till klubben och träna med Tindra och alla hundar åkte så klart med. Kiwi låg tyst och sov där bak i bilen hela vägen (verkar som om hon har accepterat den nu).


Det var helt underbart att köra Tindra, hon är så smidig och lättstyrd. Vi körde bara ett par minuter åt gången på en kombination som jag misstänker att Anja hade byggt upp lite tidigare på dagen. Efter det fick Tindra vila medan jag körde ungefär samma med Meya. Meya var heltänd idag, oj vad kul hon tyckte att det var. Efter detta var det Tindras tur igen och vi körde bara balansen. Jag tänkte att jag skulle testa hennes kontaktfält och sprang så fort jag bara kunde förbi kontaktfältet och 5 meter till och TÄNK... Tindra stannade precis som hon skulle ända tills hon fick sitt okay-ord. Vilken lycka. Vi har alltså inte tränat kontaktfält (eller agility) alls på över 6 månader och den lilla damen visste exakt vad hon skulle göra. Söting!


Kiwi fick också leka lite med matte. Kommando sitt och kom och Kiwi... Hon var otroligt duktig. Hon är en sån härlig hund. Såå glad och trygg. Hon och jag kommer bli ett fantastiskt team, det känner jag redan.


Just nu ligger Tindra och Kiwi och leker med varandra. De har så roligt ihop och verkar leka på lika villkor. De är just nu lika stora så vi får se hur det blir när Kiwi växer i från Tindra. Meya är inte alls intresserad av att leka med dem. Hon är mer den som styr upp det hela när hon tycker att de har lekt lite för länge. Det finns inget som säger att vi andra håller med;o).


Jag laddar upp två superfina bilder som Anna-Lena tagit på Kiwi.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards