Alla inlägg den 18 maj 2008

Av Camilla - 18 maj 2008 18:39

Idag skickade vår arkitekt i väg alla bygglovshandlingar så nu hoppas vi på att de blir godkända och att vi snart får vårt bygglov. Något som vi har fått vänja oss vid är att det tar TID att bygga ett hus. Tomten köpte vi redan i September så den har vi haft ganska länge men vi har inte riktigt vetat hur vi vill ha vårt hus samt att det funnits en rad olika restriktioner att hålla sig till. Den som har varit svårast var att vi inte får bygga mer än 150 m2 byggarea. När vi vid första mötet med vår arkitekt skrev ner våra husdrömmar insåg vi att vi var uppe på över 200 m2. Viktigast för oss var stort sovrum, stort öppet kök, SPA-del m bastu, stor tvättstuga med hunddusch och en "walk in closet". Det var bara att börja skala ner.


Vi bestämde oss till slut för att flytta ut vårt SPA i en komplementbyggnad och skala ner lite på garaget. I komplementbyggnaden fick vi dessutom plats med ett gästrum. Hur bra som helst! Vi fick göra några få kompromisser till men i det stora hela så är vi supernöjda. Vi vill flytta in NU!! ;o)

Av Camilla - 18 maj 2008 00:20

I dag kom Meya hem efter att ha varit på semester hos Fredriks pappa Bosse. Han erbjöd sig att ta hand om henne så att Tindra fick läka i fred efter sin livmoderoperation. Vi hade bestämt oss för att operera bort den på rekommendationer från olika veterinärer då löpen var det enda samband vi kunde se i och med hennes "återfall".


Hur som helst var det helt underbart att träffa Meya igen. Hon hade varit hos Bosse i 12 dagar och det var helt klart det längsta vi har varit i från varandra på hennes åtta levnadsår. Jag vet att Meya hade det toppen hos Bosse. Hon avgudar ju honom. Dessutom fick hon vara med honom på jobbet varje dag och springa in och ut som hon ville. Jag är säker på att matte saknade Meya mer än tvärt om.


När Meya kom hem såg jag att Tindra slappnade av en smula. Vi var i trädgården när Bosse kom med henne så alla hundarna inkl. grannens trevliga finska lapphund fick hälsa utomhus. Jag stod bara och iaktog hela processen för det var så spännande. Tindra liksom intog en ny roll och kunde släppa efter lite då trygga Meya styrde upp situationen.


Det var sol och härligt väder så vi bestämde oss för att åka till Byttan, en supermysig restaurang som har fått en regäl uppfrächning alldeles nyligen, och äta brunch. Meya och Tindra fick stanna hemma men Kiwi fick åka med. Deras brunchbuffe var helt enorm. Det fanns inte en ända liten matbit som jag saknade. Om det blir fint väder i helgen tror jag att vi åker dit igen. Det är så smidigt att luncha där när även hundar är välkomna. Kiwi låg så snällt och sov under bordet under hela besöket. Hon är en liten pärla den lilla damen.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards