Alla inlägg den 10 januari 2010

Av Camilla - 10 januari 2010 20:39

Vad är det för Ö vi har flyttat till??  

Solen och vindarnas... och världens bästa...  



Ölandsfåk, benämning på en form av snöoväder som i kombination med extremt hårda vindar förekommer på Öland.

Ölandsfåken, som oftast slår till under december-februari, tvingar ölänningarna att stanna inomhus, ibland även efter ovädrets slut då dörrar och fönster kan ha snöat för.

Fåkens kraft ska inte underskattas, då den ofta slår till väldigt fort och ändrar ett vanligt snöfall till en typ av snöstorm som kan vara livsfarlig att vistas i. Vindbyarna tillsammans med det rika snöfallet gör förutom att sikten blir obetydlig också att luften blir svår att andas. Risken att gå vilse är väsentlig.

Rådet vid en förvarnad förmodad "fåk" är att stanna inomhus och ha (batteri)radio och stearinljus till hands för ett eventuellt långvarigt strömavbrott.

Nuvola apps kweather.svg


Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%96lands...ndsf%C3%A5k



Av Camilla - 10 januari 2010 11:56

Om en liten stund, typ nu är det ridhusträning och jag är grymt sugen. Jag tänkte att jag ska vara lite strukturerad och skriva ner vad jag ska göra idag för att inte sväva iväg och köra slut på Kiwi (det går nog inte iosf) men det är så många saker jag vill göra:


  • Inkallning med ställande (fokus snabbt stå oberoende var belöningen ligger, testa hela momentet)


  • Rutan (Jag ger mig!!! Jag har i smyg utan er vetskap puttat in en target i mitten och kommer fortsätta även idag. Hålla mig på en meters avstånd och skicka från alla håll samt flytta på rutan, kanske lägga på kommandot stå i rutan)

  • Fritt följ (fokus på bra starter, korta men perfekta rörelser, variera från två till många steg)


  • Apportbock (fokus på håll fast eftersom hon släppte på tävlingen, även testa om hon kommer ihåg att springa ut och hämta och komma in UTAN att tugga, det var rätt länge sedan vi körde detta)
Ovido - Quiz & Flashcards